Yeast infection treatment

Yeast infection treatment directory  - Din ingredientele Herbalife – Soy protein isolate
Din ingredientele Herbalife

In ultimul timp, o proportie din ce in ce mai mare in alimentatia noastra, dar in special a persoanelor care practica activitati fizice intense, o constituie suplimentele nutritive. Acestea au cunoscut o dezvoltare foarte mare in ultimele decenii si au avantajul de a face posibila rationalizarea nutrientilor ingerati pentru a putea controla mai bine si mai eficient greutatea corporala si de a imbunatati raportul dintre masa musculara (utila in cazul sportivilor de performanta) si total masa corporala. Se poate spune aproape ca performanta sportiva inalta nu mai este posibila fara utilizarea unor astfel de produse inovative. Printre produsele din aceasta categorie se numara si cele fabricate de catre consortiul Herbalife, companie care are o gama special dedicata pe genuri si care are propriul laborator de cercetare. Unul dintre cele mai renumite si mai de succes produse ale sale este „Formula 1 weight-loss”.

Acesta are la baza in proporrtie covarsitoare un ingredient numit soy protein isolate, sau in traducere proteina izolata din soia. Vom incerca in cadrul prezentului articol sa ne oprim putin asupra acestui ingredient si sa-i descriem beneficiile in ceea ce priveste alimentatia pentru in incercarea de inlaturare a diferitelor suspiciuni care, in istorie, intotdeauna au insotit noul si inovatia.


Ce trebuie mentionat aici in primul rand despre acest ingredient este ca acesta nu este o inovatie a companiei Herbalife si ca el este utilizat la scara larga de mai multe companii, din diferite domenii de activitate. Proteina izolata din soia nu este altceva decat chiar proteina obtinuta din soia dupa ce au fost indepartate grasimile pe care aceasta le contine. Prin urmare acesta este un concentrat proteic de puritate foarte mare care poate fi folosit in combinatie cu alti nutrienti doriti de catre producatorul in cauza astfel incat produsul rezultat sa aiba un continut scazut de grasimi si colesterol. Modalitatea de obtinere a acestui concentrat proteic este prin spalarea boabelor de soia cu etanol si apa dupa strivirea acestora pentru indepartarea componentelor nedorite.


Herbalife utilizeaza acest compus in retetele produselor sale pentru ca, pe langa beneficiile pe care le are asupra stimularii performantei sportive prin cresterea cantitatii si calitatii masei musculare, acesta prezinta si alte beneficii asupra starii de bine in general si asupra unor aspecte care tin de sanatatea indivizilor. Astfel, intr-un studiu efectuat de catre Alekel et. al (2000) publicat in prestigioasa revista stiintifica „The american Journal of Clinical Nutrition” autorii au descoperit ca proteina izolata din soia, bogata in flavonoizi, are efect benefic in reducerea pierderii de tesut osos lombar la femeile aflate la menopauza.

Astfel, in urma administrarii unei cantitati de 80,4 mg/zi s-a constatat o diferenta pozitiva de 5,6% in ceea ce priveste densitatea minerala osoasa pentru grupul caruia i-a fost administrata doza zilnica de compus.
In urma unei intruniri stiintifice care a avut loc in anul 1991, si care a avut pe agenda dezbaterea a trei puncte importante, unul dintre acestea fiind oportunitatea utilizarii produselor derivate din boabe de soia in preventia cancerului, au fost facute recomandari in ceea ce priveste initierea de studii in acest sens deoarece s-a constatat ca aceste produse contin anumite elemente care sunt anticarcinogene. Herbalife s-a numarat la acel moment printre primele companii care au decis utilizarea acestui produs, studiile ulterioare demonstrand banuielile initial exprimate la conferinta stiintifica din 1991.

In incheiere adaugam ca, desi multe dintre procesele de fabricatie pentru diferite ingrediente continute de catre suplimentele nutritive aflate pe piata pot parea nocive doar pentru ca sunt industrial efectuate, putem gresi daca ne declaram aversiunea inainte de studierea putin mai atenta a problemei, asa cum se poate observa si in acest caz.